Näillä vinkeillä teet opiskelusta sujuvaa

1.Lue mieluummin lyhyissä, 30-45 minuutin jaksoissa tuntikausien sijaan. Vaikka sinulla olisi vain kymmenen minuuttia aikaa, käytä sekin hyödyksesi. Pidä taukoja. Jättiläismäiset lukutuokiot väsyttävät, ja väsyminen  herpaannuttaa keskittymiskykyä. Väsyneenä ei opi uutta.

2.Jos olet ylistressaantunut, et pysty omaksumaan kunnolla uutta tietoa. Salli itsellesi taukoja ja vapaapäiviä. Älä ajattele koulua perjantai-iltana tai lauantaina. Jos ääni sisälläsi huutaa aina "Lue!", älä kuuntele. Lepo virkistää, ja jaksat paremmin.

3.Kun opit koulussa uuden asian, kertaa se samana iltana. Oppi jää paremmin mieleen. Tee alleviivauksia tai muistiinpanoja -käytä tekniikkaa joka sopii sinulle parhaiten.

4.Tee läksyt joka päivä samaan aikaan ja samassa paikassa. Siitä tulee huomaamattasi tapa, josta pidät kiinni.

5.Siivoa kirjoituspöytäsi, jotta sen ääreen mahtuu mukavasti. Sulje kännykkä, sähköposti ja mese lukutuokion ajaksi. Lukemiseen tuhrautuu liikaa aikaa, jos yrität löytää keskittymiskykysi uudestaan aina luettuasi kaverin tekstarin.

6.Kokeisiin lukiessa aikataulusta on hyötyä. Tee viikko-, päivä- ja tuntikohtainen suunnitelma siitä, mitä aiot opiskella milloinkin -ja pidä siitä kiinni. Kun onnistut, palkitse itsesi jollain tavalla.

7.Muista nukkua 7-9tuntia yössä, harrasta liikuntaa, syö terveellistä ruokaa ja tapaile ystäviäsi. Rapakunnossa tai väsyneenä et jaksa opiskella -tai tehdä mitään muutakaan.

8.Lue saman päivän aikana eri kouluaineiden kirjoja saadaksesi vaihtelua. Käytä erilaisia oppimistapoja. Alleviivaa, tee muistiinpanoja ja ajatuskarttoja, lue tekstiä ääneen tai anna siskon kuulustella sanakokeen sanat.

9.Jos sinulle on jäänyt tunnilla jotakin epäselvää, älä epäröi tehdä opettajalle tarkentavia lisäkysymyksiä. Hän vastaa enemmän kuin mielellään.

10.Oppimisen ei tarvitse olla tylsää. Lue kaverisi kanssa yhdessä kokeisiin. Tehkää toisillenne tietokilpailu koealueesta ja keksikää hauska palkinto.